maanantaina, helmikuuta 13, 2012Operaatio kuntoon kesäksi 2012.

Mamma teki lopullisen päätöksen, me lähdemme taas tänä kesänä EM-maastoihin. EMM-2012 järjestetään 8.-10.6.2012 Gödöllössä, Unkarissa. Kisat ovat tänä vuonna niin alkukesästä ettei karsintakisoja ehditä pitää. Eli tällä kaudella ehtii juosta kolmet kisat ennen EM-starttia, täytyy toivoa että kilpakumppaneita löytyy jotta pääsee vahvistamaan kilpailuviettiä riittävästi..

Pari viime talveahan on mennyt liikunnan puolesta lähinnä siihen että olemme käyneet uimassa hyvinkäällä ja lenkit maastossa ovat olleet lähinnä mamman jalanjäljissä tallustamista. Sellaisessa ulkoilussa ei kunto pääse kasvamaan. Tämä talvi on ollut erilainen. Elämänrytmi on nyt ollut sellainen että pe-ma on lenkkeilty pääsääntöisesti joka päivä ja ti-to on ollut sitten lepoa. Lumen määrä on ollut mielestäni varsin mukava, ja kun lumi on vielä ollut pehmeää pakkaslunta olen jopa juossut umpihangessa. Naapurin isäntä teki joulun jälkeen puusavottaa lähimetsissä ja ajeli puukuormia peltojen yli, joten traktorin jäljistä saimme oivallisia polkuja joita kulkemalla on juoksukilometrejä saatu plakkariin. Wänen kanssa olemme myös tehneet hiukan omia ratkaisuja, ja viikonnloppuun on yleensä mahtunut vähintään yksi karkumatka postilaatikolle asti. Auratulla tiellä on hyvä ottaa kiihdytysharjoituksia, räjähtävää lähtöä on siis treenattu tasaiseen tahtiin.


Mamma totesi viime viikolla että kropassani on tapahtunut (vihdoinkin) aikuistumista, olen saanut massaa ja runko on nyt hiljalleen levinnyt. Luikkuhan olen edelleenkin malliltani, mutta lumitreeni on ilmeisesti tuonut kuitenkin lihasta luiden päälle. Nyt voisi kuulemma harkita taas jotakin näyttelyitäkin.. Sen suhteen en ollut kovin ilahtunut, mutta toisaalta voisihan sitä jotakin ulkonäyttelyitä ajatella, niissä kun ei hermot mene niin helposti kuin noissa halleissa...

Tämän talven uusi juttu on ollut saunominen. Wänehän intaantui saunasta jo aiemmin, mutta minä olin kovin epäileväinen sen suhteen alkuunsa. Mamma sai houkuteltua minut lauteille ja muutaman viikon harjoittelujen jälkeen olen jo tottunut istumaan lauteilla useammankin löylyn heiton ajan. Pidän tosin eniten leppeistä löylyistä, yli 80 asteen lämpötilassa ei kauaa jaksa viihtyä, sielä kun ei voi kunnolla edes läähättää. Tuntuu itseasiassa varsin mukavalta kun lihakset lämmön vaikutuksesta rentoutuvat. Varsinkin kovien pakkasten aikaan tuo oli erittäin mukavaa. Pihalla ollessa, vaikka pilottitakki onkin päällä, tulee kuitenkin aina paleltua, saunassa nuo jumit sitten helpottavat. Mamma totesi että vaikka kesällä tykkään lämmöstä enemmän kuin W, niin saunassa en kestä kuumaa niin hyvin. Ehkä tuo Wänen turkki toimii löylyssä sitten eristekerroksena, ja minulta kun moinen puuttuu niin kuumuus tuntuu pikemmin syvemmällä..

Talvimaastot ovat kuukauden kuluttua, joten silloin tehdään kisakunnon ensimmäinen tsekkaus. Täytyy alkaa metsästää jo kisakumppania tuonne. Juoksijat kun ovat nykyään vielä entistäkin harvemmassa...

Ei kommentteja: