perjantaina, toukokuuta 31, 2013

Kapuloita rattaissa

Mielenkiintoinen on tämä nettimaailma. Mamma loi minun kisabudjetin kasaamiseen holvi-palvelun kautta nettisivuston ja tuolloin oli alkujaan ajatus että reissusta koottaisiin kirja tai sivuston kautta myytäisiin Polskis Alfa Romeo pinssejä. No viime viikolla siistiessään sivuston ulkonäköä (ennen jakamista FaceBookissa) mamma sitten poisti sieltä tiedon tulossa olevasta kirjasta mainiten vain tarkoituksen olevan reissun mahdollistumisen.

No tänään sitten mammalle tuli sähköposti jossa kyseinen palveluntarjoaja uhkailee sillä että rikomme rahankeräyslakia. Rahankeräyslaki on sikäli mielenkiintoinen että esimerkiksi koululuokat, harrasteryhmät ja yleisissä vaaleissa ehdolla olevat saavat kerätä rahaa ilman erityistä lupaa. Yhtä yksittäistä yksilöä ei siis lasketa harrasteryhmäksi (eikä varmaan minua ja mammaa kahdestaankaan).

Kaupankäynti, on sitten kyse konkreettisesta tavarasta, elämyksestä tai immateriaalisista oikeuksista ei kuulu rahankeräyslain piiriin. Lahjoituksen vastaanottaminen ei myöskään ole luvanvaraista, vaan sen pyytäminen. Toinen rajaus on "yleisöön vetoaminen". Rahankeräyslain (4 pykälän) mukaan yleisöllä tarkoitetaan ennalta rajoittamatonta ja määrittelemätöntä joukkoa ihmisiä. Yksittäiseltä mesenaatilta voi siis pyytää suurtakin lahjoitusta ilman keräyslupaa. Samoin esimerkiksi kaveriporukka tai työyhteisö voi keskuudessaan kerätä rahaa "pulaan" joutuneelle jäsenelle ilman lupaa. (lainaus holvin blogista).

Eli mamman käsityksen mukaan se että keräämme rahaa tutuilta ihmisiltä mahdollistaaksemme harrastusluonteisen matkan jonka seurauksena tänne blogiin tulee päivityksiä jolla jaamme elämyksiä kanssaihmisille emme tarvitse keräyslupaa. JA toisekseen! Jos matka jää toteutumatta (esim reissuun vaadittava budjetti (ei siis koko holvibudjetti vaan reissun todellinen kustannus eli noin 2500 euroa) ei jostain löydy, niin lahjoittajat saavat rahansa takaisin (ne ovat holvin tilillä tallessa siihen asti että mamma on varma sekä siitä että minun kinttuni kestää kisaamisen että siitä että kisabudjetti (holvin kautta tai sen ulkopuolelta) täyttyy ja reissuun on varaa lähteä.

Mamma mietti saavatko kaikki muutkin bloggarit jotka tienaavat blogia pitämällä (kannatusrahoilla jne) vastaavia uhkauksia vai sattuiko tässä nyt vain olemaan vika siinä että mamma loi minulle oman "tilin" kun sen luominen normaali pankkiin olisi ollut turhan monimutkaista (sitä on harkittu jo aiemmin).

Joten summa summarum jos haluat jatkossakin lukea kisamatkakuvauksia käy klikkaamassa matkakassaan täydennystä  https://holvi.com/shop/PolskisAlfaRomeo/
Halutessasi saat nimesi/yrityksesi logon sivupalkin sponsorit listaan.

Ei kommentteja: